- בעקבות ההסכם שנחתם היום בין איגוד לשכות המסחר בישראל וה- WLPישראל הפכה לחברה העשירית בברית, לצד ברזיל, הודו, דרום אפריקה ועוד
- הברית תאפשר לישראל להרחיב את המסחר בחצי הכדור הדרומי ומקיפה עתה שלוש יבשות
- WLP כולל פרק מיוחד להקלה על שרשראות אספקה עולמיות מדובאי המיועדות לשינוע חיסונים נגד וירוס הקורונה
- ב-WLP כלולים שחקנים משמעותיים כגון UPS, פייזר, סוני, ג'ונסון את ג'ונסון ו-LG
דובאי / תל אביב: ישראל הצטרפה היום (10.2.2021) כחברה עשירית לברית "דרכון הלוגיסטיקה העולמית" (WLP). ברית בינלאומית זו, שמובילה דובאי, נועדה להגדיל את היקפי הסחר בשווקים השונים העולם ותאפשר לחברות ישראליות להרחיב את היקפי המסחר עם המדינות בחצי הכדור הדרומי.
בכך, ישראל הופכת למדינה העשירית החברה בברית ה- WLP לצד מדינות כמו הודו, דרום אפריקה, אינדונזיה, ברזיל, קולומביה ועוד.
טקס החתימה שנערך היום בצהרים התקיים במעמד ובחתימת סולטן אחמד בן סוליים, יו"ר תאגיד הנמלים, המכס ואזור הסחר החופשי של דובאי (PCFC) ומר אמיר שני, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר בישראל, כמו גם חברים נוספים בלשכת המסחר.
באירוע אמר בן סוליים, "דובאי היא מוקד מרכזי של מסחר עולמי עם תשתיות ברמה עולמית, שמאפשרות העברת סחורות בין מדינות בנתיבי מסחר המהירים ביותר הקיימים תוך התייעלות בזמן ובעלויות. היום אנו מקבלים בברכה ליוזמת World Logistics Passport את איגוד לשכות המסחר בישראל ובכך אנו מחזקים ומשפרים את הקשרים בין המדינות שלנו. באמצעות ה-WLP, אנו שואפים ליצור קשרים כלכליים הדוקים ולרתום את הניסיון הקולקטיבי שלנו כדי לפתוח הזדמנויות מסחר חדשות עבור ישראל עם העולם דרך דובאי כשבמסגרתו תל אביב תהיה בו מרכז לוגיסטי משמעותי".
בתקופה בין ספטמבר 2020 עד ינואר 2021, הגיע היקף המסחר הכולל בין דובאי לישראל לכמיליארד דירהאם (272 מיליון דולר). נתון זה כולל 6,217 טון של מטען ימי ואווירי שעשה דרכו בין שתי המדינות. פריטי היבוא והיצוא העיקריים כוללים מכשירים מכניים ורפואיים, ציוד אלקטרוני, מסכים שטוחים, טלפונים חכמים, יהלומים וחלקי חילוף למנועים.
מר אמיר שני, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר הישראלי ויו"ר ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים בישראל אמר, "אנו נרגשים להצטרף כשותפים לרשת העולמית של WLP. אנו מאמינים שהעסקים החברים באיגוד יפיקו תועלת רבה מתוכנית עידוד עולמית זו, להרחבת מאגר הזדמנויות המסחר שעומדות לרשותם. שותפות זו תאפשר לחברות ישראליות להפחית עלויות ולייעל את שרשרת האספקה מישראל ואליה, תוך שימוש בדובאי כמוקד לוגיסטי כגשר לשווקים פוטנציאליים חדשים של 2.4 מיליארד צרכנים."
"הסכמי אברהם וקשריה של ישראל עם דובאי מאפשרים לה להיות שחקן ברמה אזורית ועולמית תוך פתיחת נתיבי מסחר חדשים, אפשרויות ויחסי חליפין עסקיים. הדבר יוביל להפחתה של יוקר המחיה ויעודד התרחבות עסקית בתקופה קשה זו של התפרצות נגיף קורונה. יתר על כן, התמריצים שנכללים ברמת הסיוע של ה-WLP אמורים גם לשפר את הלוגיסטיקה של הפצת החיסון נגד וירוס הקורונה".
שני הוסיף, "איגוד לשכות המסחר ימשיך להוביל את המגזר העסקי הפרטי בישראל ויקדם מסחר גלובלי חופשי על ידי בניית פלטפורמות עסקיות כגון ה-WLP וכניסה לשיתוף פעולה עם לשכת המסחר של דובאי כדי לסייע לקשרי גומלין בין העסקים".
באמצעות ה-WLP, עסקים יהיו צפויים לחסכון של 25% בעלויות השינוע ושל 10% בזמן ההמתנה בהובלת סחורות, ובכלל זה הוזלה משמעותית במעבר סחורות בין ישראל למדינות דרום מזרח אסיה דרך דובאי לעומת דרכי השינוע הקיימים כיום.
תכנית WLP תספק לעסקים הטבות כלכליות ואחרות בהתאם לנפחי המסחר ולפי תכנית בת ארבע רמות. ב-WLP כלולים שחקנים משמעותיים כגון UPS, פייזר, סוני, ג'ונסון את ג'ונסון ו-LG. ה-WLP מספקת לחברים פעילים גם גישה להטבות מגוונות בהתאם לערך המסחר ולתדירותו.
כחלק מהשתתפותה של ישראל ב-WLP, היא תהנה גם מחברות בתוכנית סיוע לארגונים הומניטריים בתקופות משבר. במקרה של משבר הקורונה הרי חברות בתוכנית WLP העוסקות בייצור והפצה של חיסונים נגד וירוס הקורונה יקבלו הטבות מיידיות בעלות וזמן המתנה. פרק הסיוע ההומניטרי של תכנית WLP מקדם ומחזק את עמדתה של דובאי כמוקד לוגיסטי עולמי בתקופות משבר לשם שינוע אספקה הומניטרי.
ההערכה היא שעם כניסתה של ישראל לתוכנית, תחזקנה שתי המדינות את הקשרים ההדדיים שלהן באמצעות שיתוף פעולה הדוק בהפצת החיסון נגד וירוס הקורונה ובחיזוק שרשראות ההפצה שלו. בנוסף לכך, תיהנה ישראל מכמות מטענים מוגדלת דרך דובאי ותוכל להציע לארגוני סיוע הומניטרי מוקד לוגיסטי יעיל וממוקם במקום מרכזי.
מאז השקתה בשנת 2019, ברית ה- WLP גלגלה מסחר בערך כולל של למעלה מ-3 מיליארד דירהאם וצברה הישגים ניכרים.
אודות World Logistics Passport:
ברית ה- WLP היא תוכנית שותפות ייחודית שפועלת כדי להתגבר על חסמי מסחר על ידי מעקב מהיר אחר מטענים, הפחתה בעלויות מנהלתיות, ניהול מידע משופר בנושא מטענים וסיוע לתנועה בין נמלי ים לנמלי תעופה.
יבואנים, יצואנים ומשלחי מטענים זוכים להטבות מוגדלות ככל שהם מגדילים את המסחר שהם מבצעים דרך מוקדים שחברים ביוזמה. ההטבות כוללות חיסכון בכסף ובזמן ושחרור מהיר יותר ממכס. הטבות אלה מאפשרת למדינות ואזורים לקבל גישה לשווקים חדשים, להגיע לרמה גבוהה יותר של גיוון מסחרי במוצרים קיימים ולהגדיל את חלקם בשוק במוצרי ייצוא עיקריים של מדינות מתפתחות.
רק ל-WLP יש את ההיקפים ואת היכולות לפתח שותפויות עם ארגונים לוגיסטיים משמעותיים בדובאי כגון DP World, Emirates SkyCargo ותאגיד הנמלים, שירותי המכס ואזור המכס החופשי של דובאי (PCFC).
אודות איגוד לשכות המסחר:
הוקם בשנת 1919. האיגוד הינו גוף ציבורי, א-פוליטי, בלתי תלוי וללא כוונות רווח, המהווה את ארגון העסקים והמעסיקים הגדול בישראל. הלשכה מסייעת בקידום האינטרסים העסקיים של העסקים החברים בה, של מגזר המסחר והשירותים ושל המגזר העסקי כולו.
האיגוד פועל למען העקרונות הבאים: קידום כלכלת שוק ותחרות חופשית; מניעת העדפות סקטוריאליות; צמצום הביורוקרטיה ועודף הרגולציה במשק; הפחתת נטל המס על חברות ויחידים; קידום קשרי סחר בינלאומיים; צמצום העלויות המושתות על המגזר העסקי על ידי המונופולים המוחלטים שבבעלות המדינה; הגנה על זכויות היסוד של המעסיקים; בלימת מגמת הפליליזציה של הניהול העסקים; מניעת הכבדות לא מאוזנות בתחום יחסי עבודה, צרכנות וסביבה, ועוד.
איגוד לשכות המסחר מייצג את עיקר מגזר המסחר והשירותים, הכולל 240 ענפי משק מרכזיים, תתי ענפים וענפי משנה, והוא מהווה 69% מהתוצר העסקי ו- 73% מהתעסוקה במגזר העסקי.
אודות :DP World
DP WORLD מדובאי נחשבת לאחד מהקונצרנים הגדולים והמובילים בעולם בכל הקשור לתחום הנמלים והלוגיסטיקה. החברה מפעילה, בין השאר, את נמל ג'בל עלי, אחד מחמש נמלי הים הגדולים והחשובים בעולם, והנמל הימי הגדול ביותר במזרח התיכון. החברה פועלת ב-136 מרכזי סחר הפזורים על פני 61 מדינות ברחבי העולם. החברה, המעסיקה למעלה מ-53,360 עובדים מ-137 מדינות, מאפשרת רשת גלובלית של שרשרת האספקה והלוגיסטיקה ובכלל זה מסופים ימיים ויבשתיים, שירותים ימיים ופארקים תעשייתיים וכן פתרונות לוגיסטיים. כל זאת בדגש על פתרונות סחר חכמים, מתקדמים, חדשניים ומוטי טכנולוגיה. לחברה נוכחות משמעותית הן בשווקים מתפתחים ובעלי צמיחה גבוהה והן בשווקים מבוססים ובוגרים. החברה שמה דגש בפעילותה על שילוב של קיימות ואחריות תאגידית, תוך חתירה לתרומה חיובית לכלכלות ולקהילות בהן היא פועלת.